Goed onderhoud is belangrijk als het om een minigraver gaat. Ze worden vaak intensief in gebruik genomen waardoor de technische staat voortdurend in de gaten gehouden moet worden. Daarmee voorkom je ongelukken of hoge kosten omdat er uiteindelijk meer kapot gaat door een slecht onderhoud. Waar deze onderhoudstips je gaan helpen.

Mensen En Bouwvrachtwagen Op Een Straat Tussen Gebouwen

1. Het onderhouden van rupsbanden

Wanneer rupsbanden niet goed worden onderhouden kunnen deze gaan breken. Dit komt helaas vaak voor. Daarom is het belangrijk om deze schoon en soepel te houden. Zo kan er zand tussen de rupsbanden gaan zitten die slijt veroorzaken. 

2. Preventieve controle

Een dagelijks preventieve controle is heel belangrijk voor de algemene staat. Een minigraver wordt vaak intensief gebruikt. Zo kunnen kleine alledaagse gebruikers schade zonder dat je hier onderhoud aan uitvoert voor hoge kosten zorgen.

3. Bewegende elementen smeren

Een minigraver heeft veel bewegende delen. Door deze goed soepel te houden en smeren voorkom je slijtage. Bovendien werkt een goed geoliede machine natuurlijk ook veel fijner dan wanneer er zand tussen zit wat uiteindelijk speling kan veroorzaken.

4. Algemene motorische controle

Net als een auto is onderhoud en goede controle onder de motorkap heel belangrijk. Daar kun je de levensduur van een minigraver aanzienlijk door verlengen. Voor een minigraver zijn algemene onderhoud checklisten beschikbaar die je kunt volgen. Deze worden veelal door de fabrikant meegegeven.

5. Maak een duidelijk plan

Het onderhouden van een minigraver is niet eenvoudig. Daarom is het goed om volgens een planning te werken. Zo weet je zeker dat alle controle echt uitgevoerd zal worden.

Een nieuwe minikraan kopen op PonCompact.nl is een slimme keuze. Je krijgt alle informatie om goed onderhoud te doen en de machine is altijd in topconditie. De eerste jaren heb je weinig tot geen omkijken naar onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *