hersluitbare kabelbinders

Dit artikel gaat over hersluitbare tiewraps. Wat zijn dat precies en wat zijn de voordelen ervan.

Wat zijn (hersluitbare) tiewraps

Hoewel tiewrap van origine een Engels woord is, wordt het ook in het Nederlands gebruikt. Een ander veel gebruikt woord is kabelbinder. Ze zijn van plastic. Doorgaans zijn ze bedoeld om eenmalig te gebruiken. Je leidt het bandje door de opening die aan het einde ervan zit, waardoor een lus ontstaat. Op het bandje zitten tandjes. Als je het bandje aantrekt, dan blijft dat telkens achter een tandje steken en is dan niet meer terug te trekken. Het aantrekken kan met de hand, maar er zijn ook apparaten. Het verwijderen gebeurt door het bandje door te knippen. Dat wordt daardoor verder onbruikbaar. Er bestaat echter ook de hersluitbare kabelbinder. Die kan verwijderd zonder die door te knippen. Aan de kop zit dan een lipje. Als je dat oplicht, kan het bandje terug worden getrokken.

hersluitbare kabelbinders

Waarvoor worden tiewraps gebruikt

Kabelbinders worden gebruikt voor het samenbinden van een aantal kabels en ook voor het binden van kabels aan bijvoorbeeld een buis of balk. Maar de toepassing van kabelbinders is veel breder en wordt bepaald door de lengte, sterkte en de breedte van de tiewrap. De breedte kan te maken hebben met de gewenste sterkte, maar ook dat de tiewrap niet snijdt in wat gebonden wordt. De tiewrap wordt wel door de politie gebruikt voor het samenbinden van handen. Een erg smalle tiewrap is dan natuurlijk niet te gebruiken. Maar de sterkte wordt echter ook bepaald door de dikte ervan.

Hersluitbare tiewraps

Hersluitbare kabelbinders kunnen in de volgende gevallen nuttig zijn:

  • Je kunt moeilijk met een schaar bij de binder komen.
  • Bij het gebruik van een schaar kan schade veroorzaken.
  • Je af en toe een tiewrap meer moet sluiten of openmaken, omdat er bijvoorbeeld een kabel uit de samenbinding verdwijnt of wordt bijgevoegd.
  • Je wilt een tiewrap kunnen verwijderen, zonder dat je er een schaar bij te moeten pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *