Dat lees je goed. Een smart home bespaart kosten. Dit klinkt wellicht een beetje tegenstrijdig, omdat veel mensen de overtuiging hebben dat het installeren van domotica in en rondom je huis een kostbare aangelegenheid is die overbodig is. Dit is echter zeker niet het geval. Koop je domotica omdat het domotica zijn en je eigenlijk niet goed weet wat ze zijn, dan zijn ze inderdaad een kostbare hobby die verder niets dient. Begrijp je goed waar je domotica voor in kunt zetten,dan is het een kleine investering die zich binnen korte tijd terugverdient en kosten blijft besparen.

Thermostaat

De slimme thermostaat van Somfy is een toepassing die kosten bespaart in je huis. Deze meet namelijk wat je doet en wat er gebeurt. Zo kan deze thermostaat na een paar dagen al zeggen dat je de thermostaat te hoog instelt of te lang aan laat staan. Dit is niet een moeder die zeurt over de kosten, maar een slim apparaat wat de daadwerkelijke warmte verhoudingen meet en kan zien of de temperatuur nog verder toeneemt of niet. Soms staat de thermostaat ingesteld op een temperatuur die door de isolatie niet te halen is en blijft er gestookt worden.

Elektra

Een slim stopcontact is een onderschat waardevol apparaatje. Dit is een stopcontact wat je in een bestaand stopcontact doet. Dit verandert verder niets aan de stroom, maar het meet wel precies wat er gebeurt en wat je verbruikt aan stroom. Zo kun je ook hier inzicht in krijgen en zien welke apparaten bijvoorbeeld in standby stroom blijven slurpen. Dit stopcontact kun je ook weer op afstand bedienen. Dit is handig om bijvoorbeeld een normaal apparaat op afstand te bedienen, zoals een kacheltje of een ventilator.Uit veiligheidsoverwegingen kun je deze in bepaalde ruimtes andere domotica van Somfy plaatsen. Daarnaast zou je ook kunnen denken aan elektrische rolgordijnen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *