Er is een transformatie van de logistieke transportsector aan de gang en onze toekomst ziet er rooskleurig uit met slimme oplossingen en duurzame alternatieven. Bedrijven moeten concurrerend blijven en worden aangemoedigd om nieuwe geavanceerde technologieën toe te passen om hun distributiecentra, magazijnen, expeditie- en transportbeheer te verbeteren.

De transport & logistiek sector bestaat uit diverse logistieke infrastructuursectoren, lucht-, weg-, zee- en luchtvracht. Bekijk hieronder de belangrijkste technologische trends met gevolgen voor het logistiek vervoer.

1. Blockchain

Blockchain is een gedecentraliseerde technologie die speciaal is ontworpen om bedrijfsactiviteiten te transformeren, transacties vast te leggen, activa te traceren en een transparant en efficiënt systeem te creëren voor het beheer van alle documenten die betrokken zijn bij het logistieke proces.

De technologie, bijgestaan door een wiskundig instrument dat encryptie wordt genoemd, wordt gebruikt om de prestatiegeschiedenis van exploitanten en andere leveranciers te controleren. Slimme contracten besparen tijd en geld.

2. Internet van dingen / loT-apparaten

Het internet van de dingen is een ecosysteem van intelligente apparaten die met processoren, sensoren en communicatiehardware op het web zijn aangesloten.

IoT-geschikte vrachtwagens met real-time stuur-, kaart- en videogegevens. Intelligente voertuigen zullen bochten van op afstand kunnen “zien”, voetgangers, fietsers en andere weggevaren kunnen identificeren

Verwacht wordt dat het internet van de dingen de transport & logistiek sector zal transformeren door essentiële gegevens en informatie te verzamelen over bedrijfs- en technologietrends met betrekking tot gegevensanalyse en automatisering van de mobiliteit. De communicatie wordt verbeterd en de verspreiding van gegevens met treinen, vrachtwagens, schepen en vliegtuigen wordt beter begrepen.

3. Machine Leren / Big Data

Big data en voorspellende analyse helpen onderbrekingen in het transportsysteem te voorkomen en het onderhoud van apparatuur maakt gebruik van de optimalisatie van systeemvoorspellend onderhoud. Big data veroorzaken een revolutie op vele gebieden van transport & logistiek en de analyse daarvan.

Big data logistics kan worden gebruikt om routing te optimaliseren, fabrieksfuncties te vereenvoudigen en transparantie te bieden in de hele toeleveringsketen ten voordele van logistieke en transportbedrijven.

Logistieke en transportmanagementbedrijven hebben een hogere mate van betrouwbaarheid met big data, en de levering van goederen en diensten heeft kritische gegevens binnen handbereik met rapportage, real-time analyse, verbeterde processen en meer transparantie.

4. Autonome vervoerstechnologieën

Drones en autonome bestelwagens zullen gemeengoed beginnen te worden, wat een grote impact zal hebben op de verbetering van de verkeersveiligheid en de tijdige levering, met als belangrijk voordeel dat het aantal auto-ongevallen zal afnemen.

Revolutionaire geïntegreerde tools voor het beheer van ondernemingsplatforms zijn nu gemakkelijker te gebruiken en geoptimaliseerd, waardoor datawarehousebeheer, operationele prestaties, beschikbaarheid van leveringen en interactieve dashboards mogelijk zijn en een volledig scala aan vooraf geïntegreerde analyses omvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *