cilinderslot-pfaffenhain-vitess-dubbele-cilinder-skg3_1

Wanneer je je sleutels kwijt bent geraakt of je wilt je huis beter beveiligen tegen inbrekers dan moet je een nieuw cilinderslot kopen. Een nieuw cilinderslot kopen is geen hogere wiskunde maar toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Na het lezen van deze blog ben je helemaal klaar voor de aanschaf van nieuwe cilindersloten!

Je moet op de volgende zaken letten:

  • Lengte van het cilinderslot
  • Kwaliteit van het cilinderslot
  • Type cilinderslot
  • Aantal sleutels bij het cilinderslot

Lengte van het cilinderslot

Cilindersloten zijn er in verschillende lengtes, dit verschilt per deur. De ene deur is namelijk dikker dan de andere, daarom verschillen deze maten. Maar hoe je een cilinder maat moet opmeten is erg gemakkelijk, op YouTube staan een hoop filmpjes om dit uit te leggen.

Kwaliteit van het cilinderslot

Er zijn verschillende kwaliteiten, let hier bij het cilinderslot kopen. Zo zijn er sloten zonder keurmerk, deze zijn niet goed beschermt tegen inbraken. Daarnaast zijn er cilindersloten met een SKG keurmerk. Deze hebben boorbescherming en zijn niet echt gemakkelijk te manipuleren. Er zit nog een verschil tussen SKG 2 sterren en SKG 3 sterren keurmerk waarbij 3 sterren nog beter is.

Type cilinderslot

Je moet je ook nog even bedenken wat voor soort cilinder je wilt voordat je het cilinderslot gaat kopen. Zo heb je halve cilinders die maar aan één kant een sleutelgat hebben. Dubbele cilinders (meest gangbaar) hebben aan beide kanten een sleutelgat. Als laatst heb je ook nog de knopcilinder, die hebben aan de binnenkant een draaiknop in plaats van een sleutelgat.

Aantal sleutels bij het cilinderslot

De laatste keuze is het makkelijkst, je hoeft nu alleen nog maar te bedenken hoeveel sleutels je wilt die op het slot passen.  Heb je iemand in de familie die vaak z’n sleutels kwijt raakt of wil je gewoon wat extra sleutels achter de hand hebben, bestel er wat bij.

Nu ben je er klaar voor, je kan nu een cilinderslot kopen!