Olijfbomen worden nog altijd geassocieerd met het Zuiden, met mediterrane sferen. En deze sfeer is dan ook precies wat je met een olijf op stam bereikt. Olijfbomen zijn makkelijke bomen. Je hoeft ze enkel te verzorgen zoals het hoort, en de uitleg hierover vind je bij de beschrijving van de olijfboom. Een olijf op stam is makkelijk te combineren met bijvoorbeeld druiven op stam, oleanders op stam of vijgen op stam. Je vindt zeer uiteenlopende exotische planten en bomen die perfect bij je olijfboom passen. Maak je keuze en creëer je eigen exotische paradijs.

Olijfbomen op stam bestaan in veel variaties

Bij een olijf op stam denk je misschien aan een klein boompje met een strakke stam en een bolletje takken bovenaan. Maar er zijn nog zoveel meer varianten en snoeivormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een olijfboompje met twee bollen: één bovenaan en één onderaan. Of ken je de pon-pon snoeivorm of de snoeivorm met verschillende bollen bovenaan? Olijfbomen worden zelfs in bonsai gesnoeid. Je kunt ook exact de omvang van de stam kiezen. Dit heeft dan weer te maken met de ouderdom. In het aanbod vind je enerzijds mooie rechte slanke stammetjes, maar anderzijds ook oude kronkelige en noestige stammen.

Je eigen tropische vruchten

Als je de zuiderse sfeer te pakken hebt, dan wil je zeker ook nog andere zuiderse vruchten in je tuin. Een gerenommeerde tuinspecialist kiest die soorten uit die het goed doen in onze landen. Zo kun jij perfect je eigen citrusvruchten, druiven of vijgen kweken. Ga gerust eens kijken in het aanbod en je ontdekt bijvoorbeeld wat Buddha-handjes of citroenkaviaar is. Je vindt best nog andere rariteiten zoals kumquat en limequat. Vanaf nu pak jij uit met een olijfje als borrelhapje of een tropische vruchtensalade of vruchtensap. En wat denk je van je eigen olijven op je pizza of een marinade van je eigen olijven met knoflook? Zo breng je niet alleen zuiderse sfeer in je tuin, maar haal je ook zuiderse aroma’s en smaken op je tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *