infrarood paneel badkamer

Infrarood verwarmen is onbekend en daardoor onbemind. Elektrisch verwarmen heeft sowieso een wat negatief imago. Het zou veel duurder zijn en is hooguit geschikt als extra bijverwarming. Is het imago terecht of niet?

infrarood paneel badkamer

Isolatie is bepalend


Een goed geïsoleerde woning kan met infrarood elektrisch verwarmd worden. Infrarood verwarmen is namelijk veel efficiënter dan elektrische radiatoren. Doordat infrarood directe straling geeft naar objecten heeft het een snel opwarmeffect. De isolatie van de woning speelt wel een belangrijke rol zoals bij woningen die verwarmen met bodem of buitenlucht verwarming. Met name de vloerisolatie speelt een rol bij infrarood verwarmen.

De spiegelverwarming


Het voordeel van de directe verwarming zorgt ervoor dat infrarood verwarming steeds meer gebruikt wordt als bijverwarming bijvoorbeeld in de badkamer. De eenvoudige aansluiting is een bijkomend voordeel, maar ook de vormgeving van de verwarmingspanelen. De panelen hebben dunne en platte oppervlakten die ook als spiegelpaneel wordt geleverd. Een spiegel als verwarmingselement voorkomt niet alleen beslaan, maar geeft ook direct warmte. De infrarood paneel badkamer is er in verschillende formaten en wattvermogen.

Eenvoudige installatie


Infrarood verwarming heeft uitsluitend een stopcontact nodig. Een elektrische aansluiting is voldoende en dat is een groot verschil met andere verwarmingssystemen. Er zijn geen leidingen of dure installatie nodig. Panelen worden tegen de wand of plafond bevestigd. Warm water kan met een kleine heater in de waterleiding zelf verwarmd worden zonder dat er een boiler of opslag nodig is.

Gasloos vanaf 2050

Vanaf 2050 dient Nederland gasloos te zijn. Dit is in ieder geval het voornemen om de CO2 uitstoot te beperken. Ofschoon de warmtepomp het meest gebruikte verwarmingssysteem zal worden, zal de toepassing van infrarood verwarmen toenemen. Dit geldt vooral voor woningen die met zonnepanelen een eigen stroomvoorziening hebben. Bijkomend voordeel is de relatief eenvoudige installatie.

Als bijverwarming zijn er handige verwarmingselementen zoals een mattenverwarming, tapijtverwarming en zelfs een bureauverwarming. Ook als vloerverwarming is er een infraroodfolie die kan dienen als hoofd of als bijverwarming. De folie kan onder zwevende vloerbekleding worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *