Steiger

Je hebt een steiger nodig? Je bent niet de enige. Gelukkig kun je daarom op talloze plekken een steiger huren of kopen. De vraag is echter welke van de twee een beter idee is voor jou: huren of kopen?

Steiger

Onder de streep goedkoper

Allereerst is het zeker aan te raden om te huren wanneer je van plan bent de steiger maar een enkele keer te gebruiken. Het is logisch dat huren dan voordeliger is. Maar denk eens een beetje vooruit: je gaat nu een steiger gebruiken maar heb je wellicht over een maand, een half jaar of een jaar weer een steiger nodig? En hoeveel heb je de steiger dan nodig? Misschien kom je zo tot de conclusie dat kopen een beter idee is onder de streep omdat je dan voordeliger uit bent. Het voordeel van online huren of kopen is dat de leverancier geen winkelpand heeft, waarschijnlijk alleen een magazijn. Daarom liggen de prijzen vaak lager: de prijzen van de leverancier liggen immers ook lager. Een steiger kopen is dus wel alleen goedkoper als je van plan bent de steiger ten minste vijf tot tien keer te gebruiken in een paar jaar tijd. 

Steiger

Welke steiger moet je hebben?

Welke steiger je nodig hebt, hangt sterk samen met de klussen die je geklaard wil hebben. Een steiger kan namelijk bedoeld zijn voor allerlei dingen. Een kamersteiger is uitermate geschikt voor binnen in het huis maar wanneer je de steiger liever buiten het huis wil gebruiken dan kun je beter kiezen voor een rolsteiger.