Karinthië oostenrijk

Karinthië in Oostenrijk is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest. Het is dus zeker de moeite waard om daar dan zelf ook eens naartoe te gaan. Deze deelstaat in het zuiden van het land heeft namelijk van alles te bieden. Het is het meest Mediterrane deel van Oostenrijk te noemen. Aan de andere kant ligt het ook tegen Tirol, Stiermarken en Salzburgerland aan. Ook dit is dus allemaal te ontdekken wanneer je hier de tijd doorbrengt.

Karinthië oostenrijk

Genieten van de zon

Het leuke aan Karinthië is dat je er lekker kunt genieten van de zon en de aangename temperaturen. Wanneer je denkt aan Oostenrijk dan denk je misschien aan bergen en wintersport, maar dat is hier dus wel even heel anders. Het is een plek waar je juist in de zomer lekker aan het water van de rivier kunt verblijven. Al zijn de bergen in dit land natuurlijk nooit ver weg. Dat merk je ook in dit deel weer. Dat is natuurlijk ook aantrekkelijk.

Verblijven aan het water

Hoewel je natuurlijk middenin Europa zit wanneer je in Karinthië verblijft, is het wel zo dat je lekker aan het water kan zitten. Dat is te danken aan het feit dat er hier meer dan 1.200 meren te vinden zijn. Daar kan je in de zomer prima de tijd bij doorbrengen wanneer het warm is. Je kunt er ook een frisse duik in nemen als je dat wilt. De kwaliteit van het water in de meren is van het hoogste niveau te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *