Mooi, je hebt eindelijk de tijd om je eerste energiecontract te tekenen. Dat is natuurlijk heel goed, maar het zorgt wel voor veel gedoe. Misschien ben je net verhuisd en heb je al gekeken welke verzekering het beste is, nu is het tijd om te kijken welk energiecontract het beste bij jou past. Om je vooruit te helpen, volgen hier enkele belangrijke punten die je zullen helpen bij het kiezen van een energiecontract.

Energiebeleid

Wanneer je voor het eerst gaat verhuizen, is het belangrijk om je energiebeleid op tijd in te plannen. Maar wanneer moet je dit uiterlijk doen? Probeer minimaal twee weken voor de oplevering van de woning afspraken te maken. Ben je dit vergeten of loop je buiten het schema? Neem dan snel contact op met je nieuwe energieleverancier.

Details van het huis

Om verschillende energieleveranciers met elkaar te kunnen vergelijken, moet je verschillende gegevens invullen. Vergeet bij het betrekken van een nieuwe woning niet aan te geven dat je voorlopig geen energieleverancier hebt. Meestal besef je niet hoeveel energie daadwerkelijk wordt verbruikt, dus kan je een relevante schatting goed gebruiken. Het kan altijd later worden daadwerkelijk berekend worden.

Duur contract

De duur van het contract kan verschillen. Het is handig om bij jezelf af te vragen welke contractperiode je wilt nemen als je een energierekening gaat afsluiten. Je kan van tevoren je voorkeuren doorgeven, waarbij je voor één jaar of meerdere jaren kiest. Voor een nieuwe woning is het meest logisch om te kiezen voor één jaar. Hierdoor heb je inzicht gekregen in je energieverbruik en zo kan je weer zien wat je de jaren erop moet afsluiten voor contract. Dan bespaar je het meest!

Type tarief

Je kan een vast en variabel tarief kiezen. Vast tarief biedt meer zekerheid, want je energietarieven zullen constant blijven gedurende de looptijd van het contract. Bij variabel kan het tussentijds stijgen of dalen, dat gebeurt meestal twee keer per jaar. Voorhand kan je niet voorspellen of je meer of minder zult gaan betalen. Wil je nou echt alles weten over energie? Kijk dan op de website van Engie.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *