Afgelopen weekend werd er code rood uitgeroepen over heel Nederland. Dit is sinds 13 februari 2012 niet meer gebeurd in Nederland. De komende twee weken wordt er vorst verspeld. Dit zijn we in Nederland niet gewend. Nu is het natuurlijk ontzettend leuk dat we met zijn allen van de sneeuwpret kunnen genieten, maar deze kou brengt ook mogelijke risico’s met zich mee.
Hieronder staan 5 tips om je huis te beschermen tegen deze kou.
–        Buitenkraan
Het is belangrijk om de buitenkraan dicht te draaien. Als de buitenkraan open blijft kunnen de leidingen knappen door het uitzetten van het water.
–        Toilet kapot
Je zult het niet geloven maar in slecht geïsoleerde, oude huizen kan de toilet kapot vriezen. Let erop dat het buitenraam dicht blijft. Ook hier kan het water uitzetten door de vorst en grote schade aanbrengen aan het toilet.
–        Houd de verwarming aan
Zorg ervoor dat de thermostaat nooit helemaal uit staat. De waterleidingen kunnen barsten door de vorst en dat zou zonde zijn.
-Ontdooien leidingen
Als de waterleidingen zijn bevroren kun je ze het beste ontdooien met een föhn. Hierdoor kan de leiding geleidelijk smelten waardoor de druk van de waterleiding geleidelijk afneemt en niet plotseling krimpt. Dit voorkomt schuren in de leiding.

Tot slot Vloerverwarming houten vloer 
Vloerverwarming verbruikt 20% minder energie dan andere verwarmingen. Vloerverwarming kan op twee manieren worden ingezet: Vloerverwarming bijverwarming of vloerverwarming hoofdverwarming. De vloeren blijven vaak langer warm en vloerverwarming verspilt minder warmte. Tijdens deze vorst is het dus erg nuttig om vooral de vloerwarming aan te zetten.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *