Lichtkoepels

Het zal je verbazen misschien, maar het is echt zo: lichtkoepels kunnen de waarde van je woning doen stijgen. Het zijn namelijk best wel briljante uitvindingen die een goed effect hebben op de leefbaarheid in huis. Met een lichtkoepel zorg je namelijk voor een aantal zaken:

  • meer zonlicht in je woning
  • meer warmte tijdens koude winters
  • meer mogelijkheid tot ventileren
  • een veilige weg naar het dak
Lichtkoepels

Zonlicht en warmte

In de winter moet je natuurlijk veel stoken. Als je een ruimte hebt zonder ramen is dit soms alleen maar meer omdat je misschien geen kou binnenkrijgt maar ook geen zonlicht. Lichtkoepels zorgen voor meer zonlicht en dus meer warmte. Dat kan echter betekenen dat het in de zomer juist een beetje te warm wordt. De oplossing daarvoor is om voor een matte koepel te kiezen welke je gemakkelijk kunt dichtdoen als het te warm wordt.

Ventilatie

Goede ventilatie is belangrijk in elk huis. Dat kan nog beter met een lichtkoepel. Daarmee kun je namelijk zorgen voor meer frisse lucht dan wanneer je alleen maar ramen open kunt  zetten. Het is dan ook een goede manier om frisse lucht binnen te halen. 

Een vluchtweg

Er zijn lichtkoepels die meerdere functies dienen. Deze speciale koepels dienen namelijk ook als toegang voor het dak. Dit kan oprecht je leven redden want een extra vluchtroute bij bijvoorbeeld brand kan heel belangrijk zijn. Met een lichtkoepel zorg je daarvoor en krijg je ook nog alle andere gemakken ervan in huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *