De glanzende elegantie van de gepolierde betonvloeren die we zien in chique boetieks, grote warenhuizen of in de altijd zo rustgevende spa – het is nog niet zo lang geleden dat we er nooit aan hadden gedacht om die look na te maken in de binnenruimtes van ons eigen huis. Normaal gesproken zijn betonnen vloeren vaak weggestopt, geschilderd, verzegeld of verborgen onder een assortiment van vloerbedekkingen, houten planken of vinyl. Veel van de vloertypes die bovenop de betonplaat worden gelegd, kunnen dure installatiewerkzaamheden, doorlopend onderhoud of eventuele vervangingskosten met zich meebrengen. De originele structurele beton blijft over, terwijl dit juist zo’n mooi stuk materiaal is.

Transformeer uw badkamer

Decoratief beton is een moderne en stijlvolle keuze voor uw binnenruimtes waar water een probleem is, zoals in de badkamer. En het is nog helemaal volgens de laatste trends ook! Nieuwe print- en kleurtechnieken maken het mogelijk om beton te creëren dat functioneel en een mooi element binnen uw interieurstijl is. Inclusief een speciale naadloze betonvloer onderhoud laag die slipvast is. Het is een duurzame vloer optie voor badkamers en glad genoeg om op blote voeten te kunnen lopen. 

Wanneer zand en vuil van een gezinswandeling of uitstapje naar het strand in de badkamer eindigt, is een vloer van gepolierd beton de juiste keuze. Ook deze is in verschillende kleuren te verkrijgen. Onthoud dat beton niet grijs hoeft te zijn. Een complete warme, crèmekleurige badkamer (inclusief de wanden, vloer en wastafel) kan geheel van beton gemaakt worden. Of je nu een toilet, douche of badkamer bouwt of renoveert, voor een hoogglans, onderhoudsarme afwerking is gepolierd beton de juiste keuze.

Eerst waterdicht

Vochtpreventie is absoluut noodzakelijk voordat u een betonnen vloer installeert in de interne natte ruimtes van uw huis. Ze moeten eerst goed waterdicht zijn om eventuele wateroverdracht in de ondervloer en muurverbindingen te voorkomen.

Meer weten over gepolierd beton voor de oprit? Houdt dan onze volgende blog in de gaten!