Zoek je nog wat om te doen tijdens de kerstvakantie? Je hebt vast nog wel ergens een tafeltje of kastje staan waar je eigenlijk een beetje op bent uitgekeken. Ga dit meubel tijdens de kerstvakantie opknappen! Met een beetje verf kan je op een gemakkelijke manier voor zorgen dat het meubel weer helemaal mooi en fris eruit ziet. In deze blog leggen we je uit hoe je gemakkelijk je meubel weer opknapt.

Soort verf

Het eerste wat je moet doen is een verf uitzoeken die jij mooi vindt. Houten meubels kan je het beste behandelen met een zijdeglans of hoogglans verf. Wanneer het hout erg onregelmatig is, kan je het beste kiezen voor een matte of zijdeglans verf. Op die manier kan je de oneffenheden een beetje wegwerken en valt het niet meer zo erg op. Je kan ook kiezen voor een mooie hoogglans verf. Als het licht erop valt, zal het meubel mooi gaan glanzen. Neem eens een kijkje op Verf.nl voor een uitgebreid assortiment aan verf. Zo kan bijvoorbeeld Wijzonol een mooie optie zijn om je meubel mee op te knappen. 

Opknappen

Wanneer je de verf voor je meubel hebt uitgekozen, kan het opknappen beginnen. Allereerst is het belangrijk dat je het meubel goed schoonmaakt. Verwijder door middel van een doekje en wat lauw/warm water al het stof en restjes vuil. Daarna is het belangrijk om het meubel te schuren. Wanneer het meubel geschuurd is, moet je het weer even schoonmaken met een vochtige doek. Nu is het meubel helemaal klaargemaakt voor de verf. Als je het echt goed wilt doen, kan je het meubel eerst nog verven met grondverf. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en dekt, wat tot een mooier resultaat kan leiden. Zorg ervoor dat de grondverf goed droogt voordat je verder gaat met jouw uitgekozen verf. Wanneer het nodig is om een tweede laag verf aan te brengen, zorg er dan ook weer voor dat de eerste laag helemaal droog is voor het beste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *