Zonnepanelen blijven in populariteit stijgen en dat is niet zonder reden. Ze bevatten namelijk ontzettend veel voordelen, denk bijvoorbeeld aan het milieubewuste gebruik van de panelen en het geld dat er ermee kan besparen. Bij het aanschaffen van zonnepanelen krijg je ook met subsidie te maken. Toch verandert hier regelmatig het een en het ander. Wij leggen je uit wat hier allemaal bij komt kijken en wat je allemaal moet weten over subsidies voor zonnepanelen. 

Geen subsidies? 

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je goed te informeren voordat je besluit om zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt genoeg informatie op het internet vinden maar het is ook handig om je bij een specialist zoals Sondi Solar te laten informeren. Normaal gesproken zou je bij de overheid in aanmerking moeten komen voor subsidie bij het aanschaffen van zonnepanelen. Momenteel is deze subsidie helaas gestopt maar er zijn nog een aantal andere manieren waarop je toch geld kan besparen. Een van deze manieren is de energiebespaarlening. Dit houdt in dat je tegen gunstige voorwaarden een lening kunt krijgen om zelf te investeren in zonnepanelen. Daarnaast kun je ook nog altijd de btw over de aankoop en installatie van de zonnepanelen terugvragen. 

Andere mogelijkheden

Je zou ook altijd even kunnen kijken naar lokale subsidies. Elke regio, provincie of gemeente bepaalt namelijk zelf welke maatregelen zij subsidiëren. Ook zit er vaak veel verschil in de subsidiebedragen. Ook zit er vaak veel verschil in de subsidiebedragen. Zo kan de subsidie voor zonnepanelen Amersfoort wel beschikbaar zijn en elders niet. Als bewoners iets willen organiseren zoals een gezamenlijke inkoop van zonnepanelen kunnen ze er toch nog iets kleins voor terugkrijgen. De subsidie geldt dan niet voor de zonnepanelen maar voor de organisatie van de gezamenlijke actie. Toch is het zelfs zonder subsidie nog steeds een goede keuze om aan zonnepanelen te beginnen, voor jouw energierekening en voor het milieu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *