Een badkamer inrichten is voor veel mensen lastig. Meestal heb je beperkte ruimte en is het moeilijk om creatief te zijn. Daarom bespreek ik hieronder wat dingen waar je aan kan denken als je je badkamer opnieuw in gaat richten of verbouwen. Dingen zoals een betonlook wc of planten kunnen een badkamer al naar een nieuw niveau tillen.

Grote ingrepen

Natuurlijk kan je met weinig al veel doen in je badkamer. Maar als je klaar bent voor wat grotere veranderingen kan je bijvoorbeeld denken aan een betonlook wc. Dat is niet alleen heel hygiënisch maar de betonlook is ook nog eens heel erg trendy. Als je gaat voor een mooie donkergrijze tint dan kan je in de rest van je badkamer ook weer spelen met kleur. Daarom is het aanschaffen van matte of grijze materialen ook een echte voorkeur voor meeste mensen. Bovendien wil je in je badkamer niet teveel prikkels, je moet er tot rust kunnen komen. En het moet makkelijk schoon te maken zijn.

Interieur

Daarnaast is het leuk om een beetje te spelen met interieur. Er zijn veel planten die het kunnen overleven in een badkamer, zelfs zonder ramen. Veel planten zijn ook heel erg mooi als afzet tegen donkere tinten. Wat ook leuk is, is rieten manden, voor je vieze was, of voor schone handdoeken. Je hebt ook veel manden waar een deksel op kan, wat wel handig is, als je gaat voor een nette badkamer. Probeer zo min mogelijk spullen te verzamelen, en houd het op 1 soort shampoo en conditioner van 1 merk.

Of je nou gaat voor een betonlook wc of je planten gaat verzamelen bij het tuincentrum, het is leuk om verschillende dingen uit te proberen. Je kan ook van tevoren een moodboard maken, als je nog niet helemaal zeker bent van wat jij mooi vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *