Thuiswerken is iets wat voor de corona crisis sporadisch gebeurde, maar nu steeds meer en meer. Niet omdat we gedwongen thuis zitten, maar omdat het door thuiswerken ook veel makkelijker is om een baan te vinden, nu de afstand geen obstakel meer vormt. Vanuit huis werken is heel anders dan op kantoor, het is dan ook belangrijk om het thuiswerken helemaal eigen te maken om optimaal te kunnen werken. Wil jij productiever en beter vanuit huis werken, lees dan dit artikel met diverse tips zodat jij geen verschil meer merkt qua productiviteit of je nou op kantoor of thuis werkt.

Zorg voor routine en vastigheid

Juist als je thuiswerkt heb je meer routine en vastigheid nodig om goed te kunnen werken. Werk je voor een bedrijf dan heb je hoogstwaarschijnlijke vaste werktijden, maar ook vaste tijden pauze. Ben je zelfstandig ondernemer dan kan je zelf je dag indelen. Voor fulltimers is het standaard om een uur per dag pauze te nemen, verdeeld over 3 pauzes. Wanneer je om de twee uur een pauze inlast is de dag zo voorbij en werk je veel beter. De eerste pauze is zo tussen 10-11 uur, deze pauze duurt een kwartier, vervolgens de tweede pauze duurt een half uur en is je lunch zo tussen 12-13 uur. Tot slot heb je in de middag ook nog een kwartier pauze voor een bakje koffie of thee. Wanneer je veel achter de computer werkt zul je vooral veel zittend werk doen. Om goed geconcentreerd te kunnen werken moet je ieder uur even je benen strekken. Je kan er ook voor kiezen om zittend en staand te werken met een zit sta bureau elektrisch. Zo tover je je bureau in een handomdraai om naar een variant waar je achter kan staan. 

Maak duidelijke afspraken met je huisgenoten/gezin

Misschien heb je de luxe om een plek voor jezelf te hebben waar je ongestoord kan werken, maar misschien ook niet. In het geval van niet heb je duidelijke afspraken nodig, zodat jij kan blijven werken ook als je huisgenoot, partner of kinderen thuiskomen. Duidelijke afspraken en regels zijn nodig onderling, maar als je thuis werkt al helemaal. Hoe heerlijk het ook is thuis in je eigen omgeving werken achter een verstelbaar bureau, zodat je optimaal kan werken. Is het heel vervelend dat wanneer je net druk bent je steeds onderbroken word. Vaak wordt je onderbroken omdat je thuiswerkt en iedereen eromheen er van uit gaat dan je dan ook de huishoudelijke taken op je kan nemen, want je bent immers toch thuis. Daarom zijn die afspraken zo belangrijk, zodat jij ongestoord kan werken en je productiviteit er niet onder lijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *