Zoals je aan de titel van dit artikel kunt lezen, is investeren in zonnepanelen altijd een goed idee. Maar waarom precies? Zonnepanelen zijn panelen die opgewekte zonne-energie om kunnen zetten in elektriciteit. Op deze manier kun jij deels voor je eigen energie zorgen en ben je minder afhankelijk van je energieleverancier. De aanschaf van zonnepanelen zijn een investering, maar je vaste lasten zullen door het gebruik van de energie opwekkende panelen verlagen en ook zul je dit gaan merken op de energierekening. Dit klinkt voordelig, maar er zijn nog een hoop andere redenen waarom investeren in zonnepanelen een goed idee is. Ben je hier benieuwd naar, lees dan snel verder. 

Nu is het juiste moment

Er is geen beter moment om zonnepanelen aan te schaffen dan nu. Er gelden momenteel namelijk nog stimuleringsmaatregelen op de aankoop van zonnepanelen. Kort gezegd houdt dit in dat je tot wel 21% korting kunt ontvangen op de aankoop van jouw panelen. Deze maatregelen zijn bedoeld om meer mensen te stimuleren gebruik te maken van deze groene stroom. Het is dus erg voordelig om juist nu over te stappen op zonnepanelen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van gratis salderen. Dit houdt in dat als je overdag teveel stroom opwekt, je dit ´s nachts gratis terug kunt vragen. Op de website van Energievanzelf lees je hier meer over. 

Andere voordelen aan zonnepanelen

Naast dat nu het beste moment is om zonnepanelen kopen, zitten er nog een aantal andere voordelen aan het gebruik van zonnepanelen. Zoals we net al even kort benoemden ben je dankzij het gebruik van de energie opwekkende panelen minder afhankelijk van je energieleverancier. Dit komt doordat je jouw stroomverbruik deels kunt compenseren met de zonnepanelen. Je kunt hier op de lange termijn een hoop geld mee besparen omdat je energierekening omlaag zal gaan. Tevens wordt jouw huis door de aanschaf van zonnepanelen meer geld waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *