zand

Voor de meeste mensen klinkt het zandzuigen een beetje nieuw. Maar eigenlijk is dat het helemaal niet. Het is een van de manieren om op moeilijk bereikbare plekken zand weg te voeren of juist aan te vullen. Net wat de behoefte heeft voor de desbetreffende plek. Maar dat is eigenlijk een beetje kort door de bocht. Het vraagt namelijk een behoorlijke kijk op situaties en de omgeving. Waardoor het altijd maatwerk betreft. 

Bij zandzuigen gaat een specialist in zand zuigen voor je aan de slag. Zelfs als de buis voor het aanzuigen door een woning moet is dit mogelijk zonder beschadigingen. 

Hoe werkt zandzuigen

De eenvoudige uitleg is dat je met zandzuigen het zand of de grond op lastig bereikbare plekken kan wegnemen. Dit gebeurt aan de hand van een grote buis die tot vele meters kan afleggen. Daardoor wordt het zand in hoge kracht opgezogen naar de vrachtwagen. Die het uiteindelijk weer zal afvoeren. De techniek wordt steeds vaker toegepast bij nieuwe bouwprojecten of wanneer zand om andere redenen afgevoerd moet worden. 

Waarom voor zandzuigen kiezen

De meeste mensen kiezen voor deze techniek omdat er geen andere mogelijkheid is. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het uitzuigen van de kruipruimte onder een woning. Maar ook wanneer er behoefte is aan een schone ondergrond op specifieke plekken kan er voor zandzuigen gekozen worden. Het oude zand kan dan worden weggezogen, waarna er nieuw schoon zand kan worden teruggebracht via eenzelfde techniek. 

Wie gebruiken deze techniek

Deze techniek wordt veel door bouwbedrijven gebruikt. Waarbij het lastig is om op een andere manier op de betreffende plek te komen. Wat met een eenvoudige slang wel tot de mogelijkheden behoort. Het zorgt ervoor dat er sneller gewerkt kan worden maar ook dat er geen onnodige schade zal worden veroorzaakt. Omdat het zuigen van zand voorkomt dat kabels en andere buizen beschadigd raken. Wat bij graven vaak wel het geval is. 
Hoewel zandzuigen echt een specialistische manier is blijkt het voor steeds meer bedrijven de oplossing om sneller te kunnen bouwen, veranderen en zware inspanningen voorkomen worden. Zoek jij een specialist in zuigtechniek? Informeer eens bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *